Oplossingen

Oplossingen

Een stevige maaltijd is voor een tuinier onontbeerlijk. Ook planten zijn levende wezens en voor hen geldt net hetzelfde. Om in topvorm te blijven, hebben ze voedsel nodig, zeker als ze in een pot staan. Regelmatig eten en drinken is dus essentieel, maar wel met mate.

Onze organische meststoffen kunnen worden gebruikt in de biologische landbouw*. Ze zijn gebaseerd op vinasse, guano, verenmeel, kalk,… Deze meststoffen zorgen voor extra stikstof, fosfor, kalium, calcium en magnesium: voeding die jouw planten nodig hebben om ze 3 maanden lang van de nodige energie te voorzien. Organische meststoffen werken langer, maar trager dan klassieke minerale meststoffen. Even geduld is dus de boodschap.

Ontdek het assortiment

* Conform EG-verordening Nr. 834/2007

Vind je klassieke onkruidbestrijders maar niets, maar je hebt ook geen zin om te wieden? Gelukkig is er mulch, dé alternatieve, natuurlijke en milieuvriendelijke anti-onkruidmethode.

Bij deze producten wordt de bodem bedekt met een laagje plantaardig materiaal. Dit geeft niet alleen een bijzonder decoratief resultaat, maar het biedt ook tal van voordelen:

  • Het beschermt de bodem tegen uitdrogen, vorst en onkruid.
  • Het vermindert de waterbehoefte: doordat de verdamping wordt beperkt, blijft de vochtigheidsgraad behouden.
  • Het bevordert het microbiële leven in de bodem: het plantaardig materiaal vergaat geleidelijk aan tot humus.

Naturen beschikt over een heel ruim assortiment bodembedekkers voor elke behoefteHennepstrooisel (ideaal voor de moestuin en kleinfruit), Cacaodoppen (vermindert onkruidgroei), Sierschors (behoudt de vochtigheidsgraad tot 6 keer langer), Lavagruis (Ideaal voor borders en paden), Hydrokorrels (speciaal voor drainage) of Kokos-schors (beschermt tegen vorst en uitdroging).

Ontdek het assortiment

* Conform EG-verordening Nr. 834/2007

Naturen Universele potgrond, samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde natuurlijke materialen (turf, gecomposteerde schors, houtvezels, groencompost), garandeert een optimale groei en bloei van jouw planten. Het is zowel geschikt voor het verpotten van binnen- en buitenplanten als voor het aanplanten van groenten en kruiden. De potgrond is verrijkt met organische meststof. Hierdoor is de potgrond geschikt voor de biologische landbouw*.

Naturen Moestuinpotgrond kan gebruikt worden voor het zaaien of aanplanten van alle soorten groenten, zoals tomaten, wortelen, kolen,… maar ook fruit en kruiden.  Dit mengsel is samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige natuurlijke grondstoffen – voornamelijk turf, dat ervoor zorgt dat het water goed wordt vastgehouden in de bodem. Ideaal voor een makkelijke moestuin of een groentetuin in bakken.

Ontdek het assortiment

* Conform EG-verordening Nr. 834/2007.

De kwaliteit van de bodem heeft een grote invloed op het gedrag van planten en hun vermogen om te wortelen, zich te voeden, water uit de bodem te halen en te ademen.

Heb je een zware of lichte bodem? Is de grond rijk of arm aan organisch materiaal en minerale elementen? Is de bodem eerder zuur of kalkhoudend?

Vermengd met jouw tuingrond regenereren en optimaliseren de bodemverbeteraars van Naturen de structuur van de grond. Ze leveren de noodzakelijke minerale elementen en organische materie. Hiervoor wordt volop gebruik gemaakt van hernieuwbare en gerecycleerde grondstoffen.

Het assortiment is uitgebreid. Enkele toepassingen:

  • Tuin en groenten
  • Rododendrons, azalea’s en heideachtigen
  • Gedroogde mest van koeien en kippen

Ontdek het assortiment

* Conform EG-verordening Nr. 834/2007

Dringen ongewenste beestjes of ziekten jouw tuin binnen? Naturen biedt biologische oplossingen* om je hiervan te verlossen.

Al onze actieve bestanddelen zijn gebaseerd op planten, mineralen of levende organismen. Hierdoor bewezen ze hun doeltreffendheid tijdens officiële goedkeuringstests.

Om het juiste product op het juiste moment te gebruiken, is het cruciaal om precies te weten over welk insect of ziekte het gaat. Vraag hiervoor advies aan jouw tuinspeciaalzaak, onze consumentendienst of raadpleeg Ilovemygarden.be

Ontdek het assortiment

* Conform EG-verordening Nr. 834/2007 Visual Eradigun: Erkenningsnummer* 9756G/B.
Lees aandachtig de gezondheidsrisico's en veiligheidsadviezen vermeld op het etiket. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Wordt jouw siertuin of moestuin belaagd door mieren of slakken?De Naturen mierenbestrijdingsmiddelen zijn gebaseerd op de Saccharopolyspora spinosa - een in de natuur voorkomende bacterie - en maken mierennesten definitief onschadelijk.

De slakkenbestrijdingsmiddelen zijn gebaseerd op ijzerfosfaat en goed bevonden voor de biologische landbouw*.

Ontdek het assortiment

* Lees aandachtig de gezondheidsrisico's en veiligheidsadviezen vermeld op het etiket. Gebruik biociden veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Om je te verlossen van onkruid zijn de Naturen biologische onkruidbestrijders een slimme keuze. Ze kunnen zowel gebruikt worden in de tuin als op binnenplaatsen, lanen, terrassen en paden.

De eerste resultaten zijn al zichtbaar na één uur. 24 uur later is het helemaal afgelopen met het onkruid. Toch blijft jouw bodem gezond: het product wordt heel snel gedeactiveerd. Na één dag kun je de moestuin opnieuw bewerken en beplanten, jouw gazon inzaaien en jouw bloemen of struiken verplanten.

Ontdek het assortiment

Erkenningsnummer 9879G/B
Gebruik gewasbescherming veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Hoe kan je je buxus beschermen tegen de buxusmot? Of hoe bescherm je appels, peren of pruimen tegen vretende larven van de fruitmot? Met feromoonvallen bijvoorbeeld! Deze voorgelijmde vallen lokken de volwassen mannetjes van de mot met seksueel lokmiddel in de val. Hierdoor wordt de voortplanting beperkt. Bovendien monitor je zo hoe groot de plaag is en kan je zo nodig bijsturen met een plantaardig insecticide.

Naturen heeft feromoonvallen tegen fruitmot, maar ook tegen de kastanjemineermot, kersenvlieg en preimot. Last van bladluis, witte vlieg, mineervlieg enz. in de serre of de moestuin? Met gele vangplaten lok je deze indringers in de val.

Ontdek het assortiment